Sund kunst i Helsingør Kommune

Med fokus på den lokale kontekst vil tre kunstnere give hver deres bud på hvad Sund kunst kan være.

Helsingør Kommune og Statens Kunstfond har gennem et open call, inviteret kunstnere til at indsende idéer til kunstværker, som er opført i området omkring Helsingørs nye Sundhedshus. De udvalgte kunstnere er Ragnhild May, Wendy Plovmand og Rune Brink Hansen. De udvalgte idéer er blevet skabt på baggrund af en række kriterier. Det er blandt andet den stedsspecifikke relevans og at værkerne vil rumme en teknologisk dimension der er fællesnævnere for idéerne

'Day & Night'

Kunstner: Wendy Plovmand

Værket er et gigantisk, poetisk ordbillede - sammensat af tekst-input fra ca. 250 borgere i Helsingør Kommune. Deres udsagn handler om liv og sundhed.

Det brugerinddragende element har spillet en væsentlig rolle i skabelsen af kunstværket og har involveret borgere, der kommer til at have en hverdag med værkerne i Helsingørs nye sundhedshus.

Udvalgte sten, som er fundet i naturområdet omkring sundhedshuset, har dannet formgivningsgrundlag for de to skulpturer, som er i menneskestørrelse.

Naturen inviteres således indenfor og etablerer kontakt mellem menneske, natur og arkitektur, inde og ude.

Udvalgte steder på værkerne er der UV-pigment, der gør det muligt at oplyse enkelte udsagn, når mørket falder på. Disse udsagn handler om de mere sårbare sider af livet og indebærer drømme, håb og bekymringer – ting, der til tider kan være vanskelige at tale om i dagslys.

Med de menneskelige udsagn udgør skulpturerne en spejling af samtidens almengyldige spørgsmål, tanker og overvejelser omkring liv og sundhed.

Værket er finansieret af Helsingør Kommune og Statens Kunstfond.

Læs mere om 'Night & Day'

'Solorm'

Kunstner: Lysdesigner Rune Brink Hansen

Solorm er en vindfølsom lysinstallation, som giver spektakulære visuelle effekter i de gamle træer uden for sundhedshuset.

Værket er finansieret af Helsingør Kommune og Statens Kunstfond.

Læs mere om 'Solorm'

'Lutter Ører'

Kunstner: Ragnhild May

I værket Lutter Ører, der er placeret i det grønne uden for sundhedshuset, forbindes opskalerede ører i bronze via underjordiske kanaler, som publikum kan tale igennem. Værket bearbejder lytningens æstetik. Lokale helsingoranere har lagt ører til bronzeskulpturerne.

Værket er finansieret af Helsingør Kommune og Statens Kunstfond.

Læs mere om Ragnhild May og 'Lutter Ører'

'Våbenskjold'

Kunstner: Anonym Kunstner


Anonym kunstner har skabt sit eget bud på Helsingør Kommunes våbenskjold, som hænger i Sundhedshusets foyer.

Værket er udført i kobber, måler 92 cm i højden og 75 cm i bredden og vejer cirka 4,2 kg.

Værket er finansieret af Helsingør Kommunes Kultur- og Turismeudvalg.

Læs mere om Anonym Kunstner

Helsingør Kommune

Stengade 59
3000 Helsingør

Tlf. 49 28 28 28

Skriv sikkert til Helsingør Kommune